Klantenbeoordeling
9.2
Funda goedkope makelaar VBO goedkope makelaar VBO goedkope makelaar
terug

Blijft de rente historisch laag?

Door een toename van concurrentie op de huizenmarkt blijft de hypotheekrente voorlopig historisch laag en stijgt niet mee met stijgende marktrentes. De kapitaalrente steeg de afgelopen maanden van 0,0% naar 0,6% terwijl de hypotheekrente in dezelfde periode maar 0,2 %-punt steeg.

Dit komt door een stijging van het aantal aanbieders op de hypotheekmarkt. In de afgelopen vijf jaar zijn er 24 nieuwe hypotheekaanbieders bijgekomen. Het doel van deze nieuwe aanbieders is om snel marktaandeel te winnen en zij houden daarom kunstmatig de hypotheekrente voor klanten zo laag mogelijk.
Een andere reden voor de lage hypotheekrente kan zijn dat het geleende geld van de nieuwe hypotheekaanbieders niet persé van de kapitaalmarkt afkomstig hoeft te zijn. Pensioenfondsen die zijn ingestapt op de hypotheekmarkt hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om geld te halen uit premies van pensioenopbouwers.
Bron: AD


Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts995,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts 995,-